BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI

1. Kur tiek ražota MĪCI veidošanas mīkla?

MĪCI ražo Latvijā, mazā Kurzemes pilsētiņā- Sabilē, Talsu novadā. MĪCI tiek ražots mazā piemājas ražotnē, jo esmu mamma divām meitām un mana prioritāte šobrīd ir būt kopā ar bērniem, paralēli sava biznesa attīstībai.

2.  No kā sastāv MĪCI?

MĪCI veidošanas mīkla sastāv no kviešu miltiem, sāls, ūdens, augu eļļas, monokālija tartrāta (izmanto konditorejā), pārtikas krāsvielas un vanilīna. Tās visas ir pārtikas izejvielas, tādēļ sakām droši- MĪCI ir absolūti drošs pat gadījumos, kad bērns to netīšām pagaršo. Tomēr mēs nerekomendējam ēst MĪCI.

SVARĪGI (bērniem ar glutēna nepanesamību)-MĪCI SATUR KVIEŠU MILTUS//GLUTĒNU!!

3. No kāda vecuma bērnam MĪCI ir piemērots?

MĪCI ir drošs lietošanai bērniem no 3 gadu vecuma. MĪCI ir jālieto vecāku uzraudzība, jo pastāv aizrīšanās risks. 

4. Vai MĪCI veidošanas mīklai ir derīguma termiņš?

Jā! Tā kā veidošanas mīkla sastāv no pārtikas izejvielām, MĪCI ir derīgs 6 mēnešus no izgatavošanas brīža. Izgatavošanas datums ir norādīts uz iepakojuma. Pēc mūsu pieredzes- ar MĪCI vari spēlēties arī ilgāk par 6 mēnešiem. Pēc MĪCI izmantošanas tu vari to ielikt kompostā, bet trauciņu izmantot maziem akmentiņiem, pērlītēm vai končiņām :) MĪCI priecāsies, ja nomazgāsi rociņas pirms katras izmantošanas.

5. Kas ir baltie kristāliņi, kurus var ieraudzīt uz MĪCI, ja tas ilgāku laiku nav aiztikts?

Tas ir sāls. MĪCI sastāvā ir visai daudz sāls. Samīci MĪCI atkārtoti un spēlējies tālāk. Sāls nogulsnes ir dabīgs process un tas neietekmē produkta kvalitāti vai derīguma termiņu.

6. Kāda ir MĪCI lietošanas instrukcija?

Ar MĪCI viss ir vienkārši- paspēlējies un atliec atpakaļ trauciņā (tāpēc izmantojam trauciņus, kas neļauj piekļūt gaisam)! Ievēro, lai MĪCI netiek atstāts tiešos saules staros un lielā karstumā (ja tā gadījies-droši liec ledusskapī). Ja gadās atstāt MĪCI bez iepakojuma ilgāk, neskumsti- MĪCI tik ātri nemaz nesakalst (tas var stāvēt bez ielikšanas trauciņā vairākas stundas). Bet, ja gadās, ka MĪCI ir apkaltis- samīci to atkārtoti ar mitrām rokām un ieliec atpakaļ trauciņā. Neliec MĪCI ūdenī! Ja liekas, ka MĪCI palicis pārāk mīksts (arī tā mēdz būt-visbiežāk, ja MĪCI stāv pārāk siltā telpā), tad vari pielikt kviešu miltus.

0